Dreptul de returnare a produselor

În conformitate cu OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor persoane fizice în cadrul contractelor încheiate la distanță, aveți posibilitatea să returnați produsele cumpărate de la noi în termen de 14 zile calendaristice, fără a vă justifica această opțiune. Returul se face după ce ne anunțați in prealabil prin e-mail, telefonic sau prin orice alt mijloc de comunicare de această intenție în interiorul acestui termen de 14 zile calendaristice de la data facturării.


În cazul imprimantelor și consumabilelor pentru imprimante, OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanță și publicată în Monitorul Oficial al României nr. 427 în data de 11 iunie 2014, prevede că pot fi returnate doar în starea în care au fost livrate, respectiv în ambalajul original, cu sigiliul intact și nefolosite.

Mai clar – un cartuș de imprimantă cu sigiliul rupt, pe care l-ați introdus sau nu în imprimantă, nu mai poate fi returnat in baza acestei OUG nr. 34/2014, chiar dacă respectați termenul legal de 14 zile, tocmai din cauză că produsul este CONSUMABIL.